DRÓT Kávé

Pénteken lesz a hivatalos bemutatója „a Drót kávénak” a miskolci Drót Bisztróban. A kávékülönlegességet megálmodó Prácser Hajnalka azt nyilatkozta az Észak-Magyarországnak, hogy a kóstolók aznap éjjel nem fognak sokat aludni…
Prácser Hajnalkát, a Tokaji Kávépörkölő Manufaktúra és Kávéház tulajdonosát kérték fel a miskolci City Hotel étterme, a Drót Bisztró tulajdonosai, alkosson számukra egy kávékülönlegességet. – Többször is megfordultak nálunk a Drót Bisztró tulajdonosai, és a jelek szerint ízlettek a kávéink, mert megkértek, hogy állítsunk nekik össze egy keveréket, amit majd Drót kávéként fognak árusítani – mondja Prácser Hajnalka.
Miután a megrendelés egy újhullámos, kicsit savasabb végű, enyhébb pörkölésű keverékre szólt, ezért a tokaji csapat nekiállt és összehozott három különböző kávékeveréket, amelyből végül a miskolciak kiválasztottak egyet, amelyet péntektől árusítani is fognak. A pontos összetétel az titkos, annyit azonban Hajnalka elárult, három különböző országból érkezett kávéból áll, egy ugandaiból, egy kolumbiaiból és egy brazilból, így Afrika mellett Dél-Amerika képviselteti az ízvilágot, amely enyhén csokoládés és mogyorós jellegével fogja vélhetően elvarázsolni a közönséget.

hajni
– A „Drótosok” nagyon komolyan veszik az új termék bevezetését – mondja Prácser Hajnalka –, hiszen csupán ennek a terméknek a kedvéért vettek egy új kávéfőző gépet, egy új őrlőt és speciális csészéket, és ha jól tudom, még egy tanfolyamot is elvégeznek, hogy a megfelelő minőségben tudják majd a vendégeknek a kávét előállítani.
Hajnalka elmondta, ők a keveréket pörkölt kávébab formájában adják majd át a miskolciaknak, az őrlést és a főzést a helyszínen végzik majd el. Most pénteken a Tokaji Kávépörkölő Manufaktúra és Kávéház tulajdonosa személyesen állítja be a terméket a Drót Bisztróban. Annyit még elárult, bár ennek a kávénak nincs meg az a kesernyés jellege, mint az erősebben pörkölt olaszos kávéknak, de a koffeintartalom nem marad ki a Drót kávéból sem, így hosszú bulira számítson, aki péntek este ebből a kávéból fog inni, mert az álmosság aznap mindenki számára kimarad.
A City Hotel Drót bisztrójának teraszán 26-án pénteken este hatkor nyit a Sauska Fröccsterasz. Itt mutatja be Prácser Hajni a Drót kávét, amelyhez este tízig Czakó Péter jazztriója nyújtja a zenei élményt. A Sauska fröccsök és a Drót kávé bemutatójára a belépés díjtalan.

froccsterasz